فرمالدئید چیست و چه عصراتی دارد.


فرمالین چیست؟

محلول آبی فرمالدئید (Formaldehyde)، فرمالین (formalin) نامیده می‌شود. فرمالین موجود در بازار دارای 37 تا 40 % ماده اصلی است. این محلول 10 تا 12 در صد متانول نیز جهت جلوگیری سریع پلیمریزاسیون، به اضافه‌ی مقداری ناخالصی مانند آلومینیوم و مس دارد.

فرمالدئید، گازی با بوی تند است. این ماده با فرمول شیمیایی CH2O کوچکترین آلدهید می باشد. فرمالدئید اولین بار توسط دانشمند روسی به نام “الکساندر باتلر در سال 1859 کشف شد. این گاز به آسانی از احتراق ناقص ترکیبات حاوی کربن ایجاد می‌شود. در دود حاصل از آتش‌سوزی جنگلها، حجم زیادی از فرمالدئید وارد جو می‌شود. به غیر از این، دود حاصل از اگزوز اتومبیل ها و دود سیگار هم دارای مقادیری فرمالدئید هستند. اگر متان را بسوزانید، فرمالدئید به عنوان محصول بینا بینی احتراق تولید می‌شود.

فرمالین چگونه تولید می شود؟

این ماده از طریق اکسیداسیون متانول با هوا به دست می آید. واکنش در سطح کاتالیست نقره و در دمای 620 تا 680 درجه ساتی گراد و در زمانی که متانول دهیدراته می شود و به صورت جزیی اکسید می شود، رخ می دهد. مخلوط متانول و آب برای تثبیت دانسیته و ذخیره سازی در تانک آماده سازی با پمپ و به صورت پیوسته وارد تبخیر کننده متانول می شود.

هوای مورد نیاز برای این فرایند توسط دمنده و در طول یک فیلتر وارد تبخیر کننده متانول می شود. از اینجا، مخلوط آب، متانول و هوا وارد راکتور می شود. از آنجایی که واکنش گرماده است، گرمای مورد نیاز از خود گرمای واکنش تامین می شود.

موارد مصرف و کاربرد فرمالین

  • به عنوان محلول ضدعفونی کننده برای از بین بردن باکتری ها
  • نگهداری از نمونه های بیولوژیکی
  • صنایع تولید پلیمر
  • تولید سایر ترکیبات شیمیایی
  • استفاده در فرمولاسیون مایع دستشویی، ظرفشویی و شامپو سر و … به عنوان نگهدارنده
  • به عنوان رزین های چسبناک برای تولید تخته سه لایی
  • تولید اسفنج های عایق
  • به عنوان منومر در تولید پلیمرهای آمینو پلاست
  • ساخت نئوپان روکش دار و ورق های mdf
  • در صنایع رنگسازی، تولید کلید و پریز، تولید مواد منفجره
  • ماده اولیه اصلی در تولید هگزامین
  • جهت ضد عفونی کردن وسایل دندانپزشکی
  • در ساخت اسفنج های قالب گیری شده

اعلام سرطانزایی فرمالین

طبق گزارش وزارت بهداشت و خدمات انسانی امریکا (HHS) افرادی که در معرض مقادیر زیاد فرمالدئید قرار می‌گیرند، در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های بینی و حلق، لوسمی میلوئیدی (نوعی سرطان خون) و خطرات فرمالینسایر انواع سرطان هستند. موسسه بین المللی سرطان نیز این ماده را سرطان زا شمرده است. همچنین در سال 1987 ، آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) فرمالدئید را برای افرادی که به طور مکرر و یا با مقادیر بالایی از این ماده سر و کار دارند جز مواد سرطانزا طبقه بندی نمود. امروزه نیز این ترکیب توسط سازمان های گوناگون سرطانزا شناخته شده است و کارکردن با آن نیازمند رعایت نکات ایمنی خاصی دارد.

وجود این ماده در غلظت های بالاتر از 0/1 پی پی ام در هوای خانه باعث احساس سوزش در نای به همراه مشکل تنفسی، سوزش چشم و سر درد می شود. یکی دیگر از مشکلات بسیار خطرناکی که فرمالین در بدن ایجاد می کند، تولید اسید فرمیک است که با نفوذ در خون باعث افزایش اسیدیته می شود. علاوه بر مشکلاتی که به آن ها اشاره شد، فرمالین یا فرمالدهید در بدن سبب تغییر پروتئین های DNA نیز می شود. از طرفی OSHA در گذشته مقدار مجاز کار با این ماده را 3 پی پی ام در طی 8 ساعت کاری در روز اعلام نمود. اما امروزه مقدار فرمالین در طی 8 ساعت کاری برای کارگران 0/78 پی پی ام اعلام گردیده است.

رزین های فرمالدئید در ساخت بسیاری از مواد مانند تخته سه لایی، اسفنجهای افشانه ای و فوم کاربرد دارد. درنتیجه در طول زمان، گاز فرمالدئید منتشر می کنند و به همین دلیل این ماده یکی از مهمترین آلاینده های هوای درون خانه است. استنشاق آن در دوران نوزادی باعث ایجاد بیماری های عصبی در بزرگسالی می شود. همچنین فرمالین می تواند در افرادی که به صورت طولانی مدت در مواجه با آن قرار دارند باعث آسم شود.

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید